Всичко тайно става явно: разследване на случая с „британския Розуел“

1-000x665411„Британският Розуел“ – така се нарича гората  Rendlskhem във Великобритания, по аналогия с известния американски „Розуел“.

Независимо от факта, че британското Министерство на отбраната публикува по- голямата част от информацията за това какво се е случило през 1980 г., мнозина все още вярват, че най-интересното е  засекретено. Затова  група активисти изпрати  петиция с искане правителството да разсекрети останалите документи.

През 1980 г., няколко войници стават свидетели на явление със  странен летящ обект. Описанията на очевидците са едни и същи : това са били летящи дискове, странни светлинни петна, както и странни следи по  земята, приличащи на  място за кацане на НЛО. Според чертежите и многобройните словесни описания на  войниците свидетели, „НЛО от гората Rendlskhem“ – са „класически“ летящи чинии.

В доклада на пенсионирания полковник Чарлз Холт  фигурират доста страховити подробности:

„Нашите момчета от  службата за сигурност стават  свидетели на появата на движещ се между дърветата  странен обект. Той приличал на голямо око, светещо в червено. След няколко минути наблюдение,  от обекта  започва  нещо да капе –  като разтопен метал. “

Сержант Джим Пенинстон пише в доклада си:

„Обектът, явно механичен, светеше в  два цвята: син и червен. Синята светлина идваше изпод основата на диска.

В докладите на останалите военни има и други подробности: тайнствена светлина, виещ звук – „като писък на жена.“

Скептиците твърдят, че т.н. място на кацане на НЛО не е нещо друго, а обикновени  заешки дупки в земята и нищо повече.

Найджъл Уотсън, автор на книгата „Справочник за изследване на НЛО. От 1892 до наши дни“ е  убеден, че случаят в тайнствената гора Rendlskhem е  една от най-вълнуващите случаи с НЛО във Великобритания.

Той смята, че единственият проблем е, че никой никога не е представял ясни доказателства за НЛО, посещаващи Земята. Уотсън е уверен, че всички останки с извънземни или отломки от извънземни  кораби,  внимателно се крият от  държавни разузнавателни агенции, чиито екипи търсят доказателства на мястото на „катастрофите“, а  всички детайли са скриват.

45-минутно видео на инцидента:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *