Ясновидецът Уинстън Чърчил

chyrchilУинстън Чърчил не се счита за ясновидец, като Нострадамус, той не е оставил никакво писмено пророчество и не е пророкувал за предстоящи събития. Въпреки това животът му показва, че държавния и политически  деятел на  Великобритания е имал особен дар, и не просто е предвиждал, а е виждал бъдещето.

Уинстън Чърчил е роден в богато аристократично семейство, което само по себе му позволява да се превърне в знакова фигура в британското общество. И младият Уинстън се стреми към това . 17-годишният студент от престижния Harrow през 1891 г. казва: „Светът го чака ужасен шок. Великобритания е под заплаха от чужда инвазия. Аз ще застана начело на страната, ще спася Лондон, ще спася Великобритания, ще спася империята. “

Човек би могъл да припише тези думи на младежкото самохвалство, освен ако не се знае, че всичко това ще бъде точно така. И тогава думите на голобрадия младок придобиват различно значение. Това не е перчене, това е пророчество.

Офицер и журналист

След като завършва Военното училище  младши лейтенант Чърчил отива да служи. Поради родовите връзки, той е назначен в част, участваща в сражения. За пет години той участва в пет войни, съчетавайки военната служба с дейността на военен кореспондент.

Неговите публикации   са не само описателни, той прави внимателен анализ на ситуацията и прави смели прогнози за бъдещето, предвиждайки последиците от решенията на военните и политиците. Неговите предсказания винаги са били точни и без грешки. Пехотният лейтенант се оказал по- далновиден от политиците!

След като си създава име на безстрашен офицер и талантлив военен журналист Чърчил подава оставка и влиза в политиката.

Техническият пророк

Чърчил като държавник е винаги няколко крачки пред всички. Неговата и решения често са неразбираеми за другите, но както винаги се оказва по-късно, неговата позиция е правилна, решението – единственото правилно.

Чърчил инициира през 1912 г. създаването на нов вид бойни кораби. Проектът е толкова успешен, че този тип кораби плават като част от Кралския флот в продължение на 36 години.

Неговото решение в 20-те години да прехвърли целия флот от въглища на течни горива шокира всички. Против са военните: въглища в Англия има, петрол – не. Как може да се направи флотът зависим от доставки? А ако доставчикът застане на страната на врага? Парламентът изпада в истерия, когато Чърчил поискал 2,2 милиона лири за закупуване на контролния пакет акции в англо-иранската нефтена компания. Но в крайна сметка кой се оказва прав?

Чърчил създадена военноморската авиация, обновява автопарка и става „кръстник“ на танковете, които първоначално са били наречени „прищявката на Уинстън“

Политик с невероятна интуиция

Той яростно се бори за унищожаване на болшевишка Русия. Можем да кажем, че Чърчил е единственият от световните политици, които са знаели какви глобални последици за целия свят ще имат събитията от октомври 1917 г. в Петроград.

Той яростно се противопоставя на възстановяването на Германия и в началото на 30-те предупреждава света за опасността от фашизма. Когато научава през 1938 г. за Мюнхенското споразумение, Чърчил казва, че войната е неизбежна, и ще започне през лятото на 1939 – още преди жътвата да приключи.

Съвременниците му говорят за невероятната способност на Чърчил да свързва отделни фрагменти в цялостна картина и да прави на тази база точни заключения. Въпреки това, някои твърдения не могат да бъдат обяснени с таланта на Уинстън за анализи.

Зад пределите на анализа

Още преди Първата световна война той пише за безжични телефони, които ще свързват хората в различните части на света. През 1924 г. Чърчил пише за бомба с размер на портокал, която е в състояние да унищожи цял град. Тя няма да се пуска от самолет, а ще лети в самолет без пилот, направляван автоматично.

Често, според очевидци, Чърчил взима решения въз основа на неразбираемо „предчувствие“. Понякога цената на подобно решение е човешки живот.

През 1942 г., по време на прием в Даунинг стрийт прозвучава въздушна тревога. Премиерът спокойно остава в стола си, не мърда и никой от гостите. Чърчил изведнъж се втурва към кухнята и нарежда на всички служители незабавно да слязат в убежището . Няколко минути след като последният човек излиза от кухнята, тя е взривена от падналата бомба.

В друг случай, инспектирайки зенитни части, защитаващи Лондон, той седнал в колата, но не на обичайното си място. Колата попада под обстрел, а седалката, на която обикновено седи Чърчил,  буквално е разкъсана от осколки.

Важно предсказание на Чърчил

Очевидно, Чърчил е един от малкото, които понякога повдигат завесата, зад която се крие бъдещето. Въпреки това, той не е бил пророк, а умело се е възползвал от това за себе си лично и за родината си, успешно решавайки важните проблеми на Великобритания. Това е бил неговият избор.

За нас е важно едно от малкото му пророчества, написано в началото на 50-те години: „Трета световна война няма да има защото всеки разбира, че в резултат на нея ще настъпят ужас и унищожения, мащабът на които дори не можем да си представим.“

Надяваме се, че ясновидецът Чърчил е бил прав.

3 thoughts on “Ясновидецът Уинстън Чърчил

  1. явно нещо нечовешко-> гена на чърчил-> пие от ученик ,пурата не слиза от устата , 30 г пие по 1 л коняк на ден ,наднормено тегло
    и доживява до 90 г ?

  2. Като първи лорд на адмиралтейството Чърчил яростно се застъпва за привличането на България на страната на Антантата „на всяка цена“
    ?

    1. Вероятно заради учителя Петър Дънов и Цар Борис Трети. И друго. Той е бил масон. Масоните правят дългосрочни планове за бъдещето на човека и развитието на обществото. Неговите „пророчества“ вероятно са били част от онези планове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *