Зукърбърг: Facebook се замисля за бутон „не ми харесва“

zukerberg_facebookМарк Зукърбърг заяви, че  много често го молят да  добави във  „Facebook“ бутона „не харесвам“.  Говорейки в Калифорния той каза, че бутонът „Не ми харесва“ е  една  от най-желаните  функции на „Фейсбук“, за които много често го  молят.

Но, според Зукърбърг, ако се добави  тази функция, ще бъде важно да се направи така, че тя да не се превърне в способ да  се унижи или да се навреди на постинг или статус.

Според оценките на  „Facebook“, всеки ден в тази социална мрежа се появят 4,5 милиарда „харесвания“.

„Ние отдавна мислим за това как да направим така, че хората да са в състояние да изразяват в мрежата по-широк спектър от емоции,“ – каза Зукърбърг.

“ Много често хората споделят в социалната мрежа   тъжни  събития в живота си.  Потребителите  казват, че е неудобно  да отбележат с „Like“  такава ситуация. Това по тяхно мнение, е неуместна реакция,“ – казва той.

„Някои молят да се сложи бутон „Не харесвам“  защото те искат да могат  да кажат “ Това не е добре“- казва Марк Зукърбърг. Ценно е  това, че хората искат да изразяват по- широк набор от емоции.“

Фалшивите „харесвам“

Опцията „харесвам“ във  „Facebook“ често е критикувана за това, че се използва за събиране на данни за навиците на потребителите.

Тази система също е критикувана и  заради огромния брой фалшиви „харесвания“, с което изкуствено се повишава популярността на една или друга марка или статус.

Има фирми, които срещу заплащане са  в състояние да осигурят за много кратко време голям брой „харесвания“ – с помощта на ботове или хора, които за всеки „Like“ получават нищожна сума.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *