Една от най-загадъчните истории в света – Писмо до никъде

 Най-загадъчната  история е тази,  която се е случила  с писателя Евгений Петров. За тази историята не знаят много хора. Тя  е документирана и не е тайна.

На много поколения са известни произведенията на Евгений Петров „Дванадесетте стола“ и „Златният телец“, които той пише заедно с  Иля Илф. Но какво  се знае  за писателя и  за неговите хобита?

Петров имал интересно хоби и именно с него е свързана тази загадъчна история. Той събирал пощенски марки от различни страни. Затова той  писал писма до страните, от които нямал марки. В писмото  посочвал несъществуващ адрес и го изпращал в чужбина на измислен адрес и измислено  име. Писмата  до такъв получател естествено се връщали, но върху плика идвала марка от  страната, в която е изпратено писмото.

 

Но веднъж му се случва наистина невероятна история! През 1939 г. писателят пише  писмо до Нова Зеландия. Името на града, както винаги е измислено, както и името и адреса на получателя. Адресът изглежда така:

Нова Зеландия
грaд Хайтбервил
Улица Райтбич,  №7
Мерил Юджийн Уизли

Писмото  съдържало следния текст:

„Уважаеми Mерил! Моля, приеми моите искрени съболезнования за смъртта на чичо Пит. Бъди силен, старче. Съжалявам, че не съм ти писал  дълго време. Надявам се, че с Ингрид всичко  е наред. Целуни дъщеря си от мен. Тя вероятно вече е  голяма. Твой Евгений.“

В заключение се извинява за липса на отговор и очаква с нетърпение отговор. Цялото  писмо от начало до край, той отново измислил.

Но каква била изненадата му, когато, няколко месеца по-късно,  получил отговор. Той бил шокиран, когато видял плика с обратния адрес, който той самият измислил. Пощенското клеймо потвърждавало реалността на това, което се случва. Но  още по- голяма загадка се съдържала в писмото:

„Уважаеми Евгений, благодаря ти за съболезнованията. Нелепата смърт на чичо Пийт ни извади от равновесие за половин година. Надявам се, че ще ми простиш за закъснялото писмо. Ние с Ингрид често си спомняме за тези два дни, през които  беше с  нас. Глория вече е голяма и през есента  ще е във 2-ри клас. Тя все още пази мечето, което и  донесе от Русия. “
tom_on_tractor
Писмото е подписано „Твой  Мерил.“ Също така в плика имало снимка на един абсолютно непознат човек на трактор. Датата на гърба на снимката  съвпадала с деня, когато писателят бил в интензивното отделение с тежка пневмония. Мистерия!

Петров бил атеист и в мистицизъм не вярвал. Отначало той си помислил,  че тази история с писмото е глупава постановка на  приятели. Но по-късно решил да напише отговор на странното  писмо. Той писал дълго и обстоятелствено, надявайки се да научи нещо повече за човека, който го е написал. Отговор не дочакал. По това време, за съжаление, започнала войната, и Евгений Петров отишъл доброволец на фронта. Станал  военен кореспондент на „Информбюро“.

Дните минавали. Пораженията се редували с  победи. Дошла  1942 г. Петров излетял от обкръжения  Севастопол с подготвена за печат информация за Москва, но самолетът не пристигнал. В района на Ростов той бил свален от  фашистите.  Същия ден на московския му адрес, най-накрая, дошъл отговор от Нова Зеландия.

В писмото си  Мерил се възхищавал на смелостта на съветските войници на  Източния фронт,  притеснявал се за здравето на Евгений,  и, което е  най-интересното, го   молил да не лети със самолети, за да не загине. Това той обяснил с факта, че когато те плували в залива, Евгений отговорил на опасенията на Мерил, че не му е писано да се удави, той ще умре в самолетна катастрофа.

Какво е това, мистика или реалност. Писмо от бъдещето или паралелния свят. Всеки може да го тълкува по свой начин, но не бива да се забравя, че това е нашата действителност, за която всеки съди, грубо казано, от своята камбанария.

След много години този тайнствен епизод от живота на писателя е бил екранизиран от  режисьора Нарежний в късометражния филм „Плик“. Да, нашият свят е пълен с тайни и мистерии, но както казват в такива случаи учените, това е просто съвпадение, но в случая с тази история това е просто неуместно. Твърде много „случайности“ се е случили и се случват и сега.

В края на тази история искам да кажа на скептиците, че това не е измислица, а  истинска история от  живота на известния писател.

По материали на филма „Плик“

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Мистерията на 536 г.: Когато Земята потъна в Черната мъгла…

Много бедствия е имало в човешката история, такива като епидемии от чума, масов глад, опустошителни войни, грипни пандемии и други, които застрашават човешката цивилизация. Но най-лошата година може да се… Continue reading „Мистерията на 536 г.: Когато Земята потъна в Черната мъгла…“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *