Франция мобилизира десетки хиляди войници заради заплахи от терористични атаки

pic_cd803b9dfd9a26c88b48e927dee634bcВъв Франция на 13 януари ще бъдат мобилизирани повече от десет хиляди войници, поради заплахи от терористични атаки, съобщи Ройтерс като цитира френския министър на отбраната Жан-Ив Льо Дриан.

Подобна мярка ще бъде направена след като миналата  седмица в резултат на нападения от страна на ислямските бунтовници бяха убити 17 души.

„Заплахите остават и ние трябва да се  защитим. Това  операция за гарантиране вътрешната сигурност, в която ще се задейства почти толкова военни, колкото служат в нашите мисии в чужбина „, – обясни Le Drian.

В допълнение министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казнев  заяви, че за сигурността на 717 еврейски училища в цялата страна ще се грижат 4,7 хиляди полицаи.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.