Година на Козата: Щастливи числа и цветове през 2015 г.

kozaКитайците се готвят  да посрещнат Годината на Козата, която започва на 19 февруари. Честването на Нова година в Китай ще продължи 15 дни и ще приключи на 5 март с фестивал на фенерите. Годината на Козата завършва на 7-ми февруари 2016 г.

В китайската астрология  има 12 зодиакални животни  за всяка лунна година в 12-годишен цикъл: Плъх, Бик , Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Коза, Маймуна, Петел, Куче и Свиня.

2015 г. е годината на дървената Коза, като всяко животно се свързва и с един от петте елемента: метал, дърво, вода, огън и земя. В сравнение с други видове кози, дървената коза е  по-нежна и мила.

Характеристики на Козата

По своята същност Козите са кротки, романтични и новатори. Те обикновено постигат целите си, като са творчески, състрадателни и внимателни. Козите не пилеят пари, но купуват модни артикули за да поддържат добър външен вид.

Хората, родени в тази година, обикновено са срамежливи, стабилни и отзивчиви. Те имат изострено чувство за справедливост. Въпреки че изглеждат нежни, те са настойчиви и са в състояние да защитават мнението си.

Те са сдържани и тихи, прекарват много време в мислене. Въпреки че Козите не биха имал нищо против да се позабавляват в компания, те не обичат да бъдат в центъра на вниманието.

Козата е едно от най-популярните зодиакални животни. От древни времена хората са използвали космите и за да правят калиграфски четки, а от кожата и са правили дрехи.

Добро здраве

Козите с ведрия си и спокоен характер имат по-малко здравословни проблеми. За да поддържа добро здраве, те ядат пресни органични храни и избягват червеното месо.

Китайското название на Козата Янг ?  също така означава и овца.
– Щастливи цветове: кафяво, червено, виолетово.
– Щастливи числа: 2 и 7.
– Щастливи цветя: карамфили, иглики.
–  Годините на Козата: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *