Искате да бъдете здрави? Не злобейте в социалните мрежи!

pic-230120151701481Социалната мрежа Twitter показа на учени от университета в Пенсилвания интересна закономерност. Оказва се, че според туитовете могат да се определят различни заболявания на човека, в това число – и на сърцето.

Учените анализирали в Twitter десетки хиляди записи на американците в продължение на две години и ги сравнили с данните за сърдечно-съдови заболявания (Център за превенция на заболяванията в САЩ), като направили интересен извод. Оказва се, че туитове с негативни емоции (злоба, гняв), са присъщи на хора, които са предразположени към сериозни сърдечно-съдови заболявания, което често води такива болни до смърт.

Гняв и раздразнителност, казват изследователите, произвеждат така наречените стрес хормони, които от своя страна със сигурност ще доведат до сърдечни заболявания. Поради тази причина, положителните туитове са присъщи на здрави хора, а негативните – на болни.

Учените твърдят, че записите в социалните мрежи могат да разкрият не само сърдечно болните, но и хора с простудни заболявания, психични разстройства, и така нататък.

Бел. прев.: Всъщност социалните мрежи знаят за нас повече, отколкото самите ние.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *