Меркел предложи на Путин подкуп

merkel-putinПравителството на Германия на  икономически форум в Давос се опита да направи изгодно  икономическо предложение на   Русия в замяна на приключване на войната в Украйна.

Това пише германския вестник Suddeutsche Zeitung , позовавайки се на думите на канцлера Ангела Меркел и вицеканцлера Зигмар Габриел по време на срещата на световните лидери в швейцарския град, отбелязва  zn.ua.

Наблюдателите на  изданието подчертават, че по време на речта си Меркел е заявила за готовността  да  започнат преговори между Европейския съюз и Евразийския съюз,  ръководен от  Русия, за да се създаде всеобхватна зона за свободна търговия.

„Ние сме готови за това,“ – заяви германският канцлер, като добави, че  иска да създаде „мост“ между страните, които се противопоставят една  на друга.

При това  Меркел подчерта, че условие  за диалога  с ЕврАзЕс  е  установяване на  мир в Украйна. Малко по-късно, вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел започна дискусия на  тема, какво може да се предложи на Русия след края на войната.

„Следващата стъпка ще бъде дискусия за свободна търговия. Трябва да предложим на Русия някакъв изход „- обясни той.

Германското издание подчертава, че най-високопоставените представители на правителството на Германия в изказванията си са споменавали за  „широка търговия от Лисабон до Владивосток“ – формулировка, изразена по-рано от Путин.

В същото време те настояват, че това ще бъде възможно само след като  Москва изпълни минското споразумение. Наскоро, преди срещата на министрите на външните работи на Украйна, Русия, Германия и Франция, Ангела Меркел призна, че надеждата за примирие в Украйна става все по-крехка.

„Ние не искаме това да бъде среща на президенти, която няма да има резултати. Въпреки това, аз се надявам на решение на отделни въпроси. Но аз не съм сигурна, не бих искала да се давам напразни надежди“, каза Меркел.

Related Posts

3 thoughts on “Меркел предложи на Путин подкуп

  1. Проблясъци на разум взеха да се появяват най – после.Тези санкции изтощиха и двете икономики.Това е жизнено необходимо само на САЩ!Можем да ги посрещаме и изпращаме но да не забравят,че ние сме си у дома и те нямат думата!

  2. Заглавието е малко тъпо, това е под достойнството и на двамата лидери!

  3. Ивчо, с какво ще се облагодетелства САЩ, когато русия вземе индустриялната зона и целият рудодобив на Украйна !? Много ви е елементарна пропагандата, защото знанията ви по история,география, геополитика,геоикономика и т.н са на елементарно ниво, а и номерата на руснаците вече се изтъркаха и не минават. Не се пъни не става !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *