На потънал кораб са намерени слитъци от легендарния метал от Атлантида – орейхалк

_65548275_paffusti976Изделия от легендарния метал, който е бил използван в Aтлантида,   са били извадени на  повърхността край бреговете на Сицилия. Корабът, който ги е превозвал вероятно е попаднал в буря и е потънал ,   влизайки в пристанището. Това е станало  преди около 2600 години.

Началникът на морския департамент на Сицилия е шокиран от находката, състояща се от 39 слитъка. „Нищо подобно не е  намирано „- казва Tusa.“Знаехме за съществуването на орейхалк от  древни текстове и някои декоративни изделия.“ Наистина орейхалк отдавна е смятан за мистериозен метал, а неговият състав и произход са  широко дискутирани..

orikhalk
Според древните гърци, той е  измислен от Cadmus, финикийско- гръцки митологичен герой. През  IV век пр.Хр. гръцкият философ Платон споменава орейхалк, легендарния метал, в своя диалог „Критий“.

Предполага се , че Орейхалк – е мулти-кристална суперсплав, технологията на която е била загубена заедно с цялата култура на Атлантида. С орейхалк са били покрити всички сгради и с негова помощ е получавано  безплатно електричество. В действителност той  е бил нещо като нашите силициеви соларни клетки, само че  стотици пъти по-ефективни и трайни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *