Най-скучната телевизия в света, която води до пристрастяване (видео)

125-630x360@2xПонякога най-обикновени сюжети могат да привличат повече , отколкото трилър с напрегнат сюжет. Можете ли да си представите, че ловът на сьомга в реално време може да ангажира вниманието на хиляди зрители?

А как ви се струва предаване за това как се приготвят дърва за огрев, след което осем часа горят в камината? В Норвегия на практика няма големи новини, затова там са измислили изцяло нов формат на риалити шоу – да се показват кораби, как се режат дърва за огрев, лови се риба, или се плете пуловер в реално време. И това се гледа. Защото ако човек откъсне поглед от екрана, може да се случи нещо невероятно?

Това е историята на една експериментална телевизия в Норвегия, която предава обикновени събития на живо. Пробното предаване е за 7-часово пътуване за с Бергенската железница.

Този формат се оказва изненадващо успешен и е харесан от около 1 милион норвежци (това е почти 1/5 от общия брой на населението), затова Thomas Hellum и колегите му решили да не спират и да видят какво ще се случи.

Резултатите са съвсем неочаквани. ;)

(Има субтитри и на български)

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *