Ние живеем във виртуална реалност: 7 бъга на матрицата

matrixНякои странности в живота ни неизбежно повдигат въпроса: а може би все пак живеем в матрица? Или това е халюцинация? Ето няколко смешни истории, които са споделили хората във форумите

1. Пиле или скариди?

Влязохме с един  приятел в китайския ресторант. Там  си поръчахме една порция с пиле и една със  скариди.
Получихме си поръчката, седнахме на една маса и  сложихме двете кутии на известно разстояние една от друга. Приятелят ми отвори първата кутия, тя беше със скариди и пържен ориз. Той затвори кутията и отвори втората. Вътре във втората  видяхме също скариди и ориз. Помислих си, че са ни  объркали поръчката. Тъкмо щях да кажа това, но приятелят ме изпревари: „Вероятно в кухнята са направили грешка и са ни дали еднакви ястия.“ Той затвори втората кутия и отново отвори първата –  в нея имаше  пиле, бял ориз и яйце. Ние стояхме мълчаливо, гледайки се един друг. Пет минути не можахме да дойдем на себе си.

2. Халюцинация в автобуса?
5hNELaGl

3. Интереснo кой съм аз?

Веднъж сънувах  дълъг, абсолютно реален сън. В съня  аз бях търговец на риба. Спомням си как станах рано, облякох се, направени всички сутрешни процедури, пих чай и отиде на дока за риба. Купих риба, сложих я количката и отидох за лед. Купих по-прясна риба, а след това стигнах  до сергията си на пазара, извадих  стоката и продавах цял ден.

Всичко беше толкова истинско! Аз говорех с приятели, пушех отвратителни цигари, спорих с клиенти, обядвах, пих чай. Живеех в  един обикновен ден. Вечерта почистих, преброих парите, платих си  наема и си тръгнаха. Приготвих си за вечеря от  непродадената риба с ориз и зеленчуци. Послe  пих чаша чай, взех си гореща вана, изпуших  няколко цигари и заспах.

На сутринта се събудих отпочинал и готов да отида в в дока за риба. Но се оказах у дома си, до мен спеше жена ми, а навън беше паркиран камиона ми. Беше събота. Жена ми и аз щяхме да караме ски, и всички неща бяха пренесени в  колата.

Странно, в съня си не бях женен. Пуших, но в действителност нямам този навик. Също така в съня си  живеех в Китай и, както изглежда, бях китаец.

Всъщност аз съм доста грамаден рус мъж. Доста добре говоря испански и зная малко руски език. Но аз не знам китайски и никога не съм работил на  рибния пазар.

Така че кой съм бил в съня си?

4. Халюцинация на улицата?

HOs4MtNl
5. От всички възможни комбинации, какви са шансовете?
3OlToN4l

6. Parlez-Vous Fran?ais?

Преди няколко години се събудихме с приятелката ми и си поговорихме доста свободно на френски. После станах и отидох под душа. И докато водата освежаваше  главата ми аз осъзнах, че и двамата не знаем френски. Излизайки от банята попитах приятелката ми какво мисли за това. Тя си спомняше  всичко, но беше също толкова изненадана, колкото и  аз. Дори не можех да си спомня какво си говорихме, защото аз не знам френски. Мозъкът  все пак е  нещо странно.

И още един случай:

Отидох в Париж за Коледа. Ходихме в нощен клуб, а след това с едно момиче от нашата компания се качихме в такси. На сутринта, тя каза, че е изненадана  от прекрасния ми френски. Когато й казах, че аз не знам френски, тя каза, че вчера половин час напълно свободно съм  говорил на френски с таксиметровия шофьор.
7. И още една халюцинация?

UzZVsdql

По материали на епохални времена.

One thought on “Ние живеем във виртуална реалност: 7 бъга на матрицата

  1. Чисто и просто някои са прекалили с пушенето на трева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *