НЛО? Те съществуват. В САЩ публикуваха каталог с наблюдения

ufoПроектът „Синя книга“ е сборник от доклади за НЛО в периода 1947-1969, пише Vittorio Sabadin в статия, публикувана във вестник La Stampa.

В интернет на сайта http://projectbluebook.theblackvault.com са публикувани  12618 доклади на US Air Force, обединени в „Синята книга“. Става дума за наблюдения на НЛО през периода 1947-1969 г., когато американците кацнаха на Луната. Почти всеки, който твърди, че е виждал летящ обект, който се държи  странно, е  подлаган на разпити. Според американските военновъздушни сили повечето наблюдения нямат нищо общо с извънземни цивилизации или неизвестни технологии. Но 701 наблюдения, или 5,5%,  никога не са получили никакво  правдоподобно обяснение, се казва в статията.

Сред тях е историята на Кенет Арнолд, който на 24 юни 1947 г. е  видял група от девет НЛО, които  с висока скорост се носят към планините Rainer.
Именно Арнолд  измисля названието  „летяща чиния“. През 50-60-те години, в разгара на Студената война, Холивуд  създава филми, в които незаменими  герои са не винаги приятелски създания, които се движат с  НЛО.

Тези НЛО се превръщат в символ на съветската страна, която заплашва Америка. Така се ражда  колективната психоза: навсякъде започват да се забелязват извънземни космически кораби, пише авторът.

Сред файловете, обаче, няма и следа от инцидента в Розуел, който е най-противоречивия случай за контактуване с извънземни, станал през юли 1947 г. в Ню Мексико. Само този факт е достатъчен за да се убедят уфолозите, че и този път не трябва да се доверят на официални източници, се казва в статията.

Източник: La Stampa

Related Posts

One thought on “НЛО? Те съществуват. В САЩ публикуваха каталог с наблюдения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *