Операцията „Анаконда“ на Запада срещу Кремъл ще приключи до края на лятото

originalСтратегията на икономически санкции на Запада срещу Русия, наречена от експерти План  „Анаконда“, ще бъде завършена до края на това лято.

Това в ефира на телевизионния проект на Центъра за разследваща журналистика – програма  „Въпрос на  национална сигурност“, заяви политическият коментатор Олег Пономарьов, информира eizvest.com.

Аналогията на принципа на икономически санкции с анаконда, според експерта, се състои в  целенасочено, но бавно задушаване на икономиката на агресора. „Принципът на работа на западните санкции е прост и  вече е тестван- Русия не е първата, нито последната. Преди  това е прилаган в Куба, Иран, Съветския съюз и Северна Корея.

Планът е с продължителност години и половина. Ако приемем, че е започнал през март миналата година (след анексията на Крим), някъде през лятото  ще бъде изпълнен. Тече планомерно, но бавно задушаване на икономиката. Всеки следващ ход се прави, когато  е необходимо. Всичко в определено време – когато предишният пункт е изпълнен, „- казва Олег Пономарьов.

Според експерта, Крим може да бъде върнат в състава на  Украйна, след като управляващият  режим в Русия бъде свален в резултат на целия спектър от санкции.

„Секторни санкции, отрязан достъп до финансовите пазари. Остават петролно ембарго, конфискация на сметки от „портфейла“ на Путин, такива като Абрамович, изключване от SWIFT. Това е  картата. А Крим – е целта. Когато планът бъде  завършен, когато режимът бъде свален от власт, тогава можем да говорим, „- счита политическият коментатор Олег Пономарьов.

Related Posts

2 thoughts on “Операцията „Анаконда“ на Запада срещу Кремъл ще приключи до края на лятото

  1. И след „свършека“ на операцията-Кока Кола в щатите 3 рубли,мак’доналсд фул меню 4 рубли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *