Oxfam: През 2016 само 1% от населението на Земята ще бъде по-богат от останалите 99%

dolarДо 2016 г. най-богатият 1% от населението ще има повече пари,  отколкото другите 99%, предупреждава британската благотворителна организация Oxfam.

Организацията се опитва да привлече вниманието към нарастващото неравенство в света в навечерието на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, който всяка година събира на едно място най-влиятелните хора в света.

Ръководителят на Oxfam Winnie Byanima заяви, че неравенството е достигнало фантастични  мащаби,  и пропастта между най-богатите и най-бедните се разраства все по-бързо.

Благотворителната организация призова властите на света за борбата срещу укриването на данъци и подобряване на качеството на държавните услуги,  като призова законодателно да се установи минимална работна заплата и жизнен минимум, за да може да има  по-справедливо разпределение на доходите.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.