Сънят е четвъртото измерение, чрез което може да се проникне в бъдещето

sanishtaУчените са стигнали до извода, че сънят е четвъртото измерение, където може да се планира развитието на бъдещи събития. Една трета от живота на човек преминава в състояние на сън. Въпреки това, естеството на сънищата не е проучено до край, и  все още е неясно какво се случва със съзнанието по време на сън, защо сънищата се повтарят, а някои дори се случват и в  реалността.

Сега някои учени твърдят, че пророческите сънища – това е фикция, други смятат, че от многото сънища се запомнят само, тези които се реализират. Привържениците на езотеризма казват, че сънищата  се материализират, а в съня мозъкът просто „проектира“  бъдещи събития. Има и теория, че бъдещето на всеки човек е предопределено и с това са обусловени сънищата за бъдещето.

Английският философ и футурист Джон Дън в неговите творби за пророческите сънища е стигнал до извода, че човек навлиза в бъдещето по някакво четвърто времево измерение, и че това, по негово мнение, е  толкова просто, колкото и да си спомня събитията от миналото. А в друга версия, сходна с теорията на  Дън, се посочва, че по време на сън настъпва размиване на границите на различни времена. По този начин човек може неволно да погледне в своето бъдеще. Но  разликата  от теорията на Дън е в това,  че човек може да види не само бъдещето, което го очаква, но и други, по-малко възможни варианти.

Психолозите твърдят, че сънят не е  нищо повече от продукт на подсъзнанието. Човешкият мозък анализира събитията, случили се през деня и прави прогнози. Но трябва да се каже, че феноменът на подсъзнанието не е напълно изяснен.

Сънят – това е някаква информация, която несъзнателно иска да стигне до  човешкото съзнание и  да посочи това, на което трябва да се обърне внимание, за да се постигне хармония. Но това се случва метафорично, чрез различни символи и знаци, които само ако се дешифрират, хората ще разберат техния смисъл.

Техниката за тълкуване на сънища не е проста. Първоначално експертът трябва да запиша всички символи, които човек е видял на сън. След това към всеки един от тях той подбира асоциации, оставяйки най-важното, и в крайна сметка свързва всичко в едно. По време на сън може да се води  така наречения диалог с безсъзнателна ни част – да се задават въпроси, за да се получат отговори.

Универсален съновник,  който да тълкува всички сънища не съществува, защото един и същ символ има свое индивидуално значение за всеки човек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *