Учени намериха начин да победят нелечимите заболявания

big_1481776Американски експерти са открили метод, с който да победят нелечимите заболявания. Според  думите на изследователите, за това е необходимо да се въздейства  върху протеин, който присъства във всеки организъм.

Екип от учени от Университета на Вирджиния, САЩ, са намерили уникален начин за справяне с всички видове нелечими заболявания. Според учените, много скоро те ще бъдат в състояние да лекуват успешно спин, рак, Ебола и други сериозни заболявания.

Според публикацията,  пред  изследователите била поставена основна цел – да се унищожи т.нар мишена, която е протеинът GRP78, отговорен за строежа на клетките в организма. Същността на метода е в това, че в този списък попадат дори нелечими заболявания, като например вирусът Ебола, който може да се държи под контрол  чрез съответния препарат, който може да въздейства на протеина.

Изследователите в своята публикация отбелязват, че тяхното откритие е високо оценено от колегите им  от Европа, които са заявили, че това е  много ефективно и не изисква допълнителни разходи.“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *