Яценюк напомни за „съветската инвазия в Украйна и Германия“

pic_9aea711b3ca811a38984b8d68081589dЗа наше успокоение се оказва, че по върховете на политиката има идиоти не само у  нас, но и в Украйна.

Министър-председателят на Украйна Арсений Яценюк нарече политиката на Русия по отношение на неговата страна „агресия“ и „атака“ срещу  установения международен ред. Той изрази това становище в интервю за германския телевизионен канал ARD, по време на посещението си в Германия.

„Руската агресия в Украйна – това е атака срещу световния ред и реда в Европа. Ние все още добре си  спомняме съветската инвазия в Украйна и Германия. Това трябва да се избягва, „- каза Яценюк. При  това  той заяви, че никой няма право да пренаписва  резултатите от Втората световна война – което, според него, се опитва да направи руския президент Владимир Путин.

„Безопасност в Украйна – това е гаранция за сигурността в ЕС и в Германия. Нашата първа взаимна задача – да  се гарантират мир и сигурност в Украйна и в Европа, „- обясни той.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.