Яценюк: Украйна трябва да се готви за преминаване на икономиката и „на военни релси“

Ръководителите на регионите в  Украйна ще трябва да подготвят планове за мобилизация за екстрено  преминаване на националната икономика на военни релси. Тази инструкция е  дадена на губернаторите от украинският премиер Яценюк по време на конферентен разговор с ръководителите на регионалните държавни администрации и силите за сигурност в Киев.

„За съжаление, не всички области се отнасят към  този въпрос внимателно. Искам  всеки регион да представи окончателен мобилизационен  план за националната икономика в случай, че  трябва  напълно да преминем на военни релси“ – цитира думите му „Интерфакс-Украйна „.

Преди това правителството на  Украйна внесе в Парламента  Закон за  увеличаване на броя на въоръжените сили до 250 хиляди души.

„Като цяло за финансирането на националната сигурност и отбрана през текущата година са  предвидени 90 милиарда гривни (около $ 5.7 милиарда), това е рекордната цифра, която надвишава 5,2% от брутния вътрешен продукт, и  бюджетът  през 2015 г. е отбранителен и военен  бюджет“ – е заявил Яценюк.

Related Posts

One thought on “Яценюк: Украйна трябва да се готви за преминаване на икономиката и „на военни релси“

  1. Колко са жалки горките!Украйна ще изхвърли в историята тия фашизоиди!Щото ако не го направи те ще я доунищожат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *