Защо търговците слагат Е-та в пчелния мед?

medВсички знаят, че пчелният мед е единственият природен продукт, който няма срок на годност. Може да запази качествата си в продължение на десетилетия.

Тогава защо по магазините се продава пчелен мед, в който, ей така, между другото са добавени различни хранителни добавки и овкусители, познати като особено вредните Е-та, пише наш читател. Той е обиколил веригите магазини за храни и е успял да намери сред десетките видове пчелен мед само два, в които няма добавени Е-та.

Въпросът е следният: Вярва ли някой, че тези Е-та правят още по-вкусен и полезен пчелния мед или се добавят само Защото са наистина вредни?

Related Posts

4 thoughts on “Защо търговците слагат Е-та в пчелния мед?

  1. Пчелният мед има срок на годност, макар и по-дълъг от другите хранителни стоки. Само 2-3 месеца след изваждането му той вече си е променил вкуса и външния вид. Колкото по-дълго стои, толкова в него стават химични процеси и го променят.В края на краищата добива лош търговски вид и затова добавят Е-та за да забавят този процес.

    1. Някога виждал ли си мед, приятелю? Защото се занимавам с това 20 години. Айде недей да се изказваш твърде неподготвен за меда.

  2. Ако човек се замисли с каквото трябва, ще се сети защо в нито един магазин няма захаросан мед,….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *