Германските богаташи от 2012 г. са увеличили богатството си с 3 трилиона евро

dolar-evro

Германските мултимилионери и милиардери се оказаха  още по-богати, отколкото се смяташе досега: според експерти, в ръцете им е концентрирано до 74% от общото благосъстояние на населението на Германия, пише в сряда Suddeutsche Zeitung.

Докладът на Германския институт за икономически изследвания (DIW), публикуван от  изданието,   показва, че разпределението на собствеността в германското общество съществено се е  изместило  не в полза на бедните.

Според експерти, общото състояние на германците се изчислява на 9, 3 трилиона евро, което е с  3 трилиона  евро повече от сумата, която е залегнала в  проучването през 2012 година. От 63% до 74% от тази сума принадлежи на най-богатите хора – за такива се считат 10% от населението на Германия, съобщава Deutsche Welle.

Сред тях са много богатите хора (1%), които разполагат с 31% до 34% от общото състояние на германците, както и „приказно богати“ (0.1%),  които разполагат с  14-16% от благосъстоянието на страната. Преди се е смятало, че 0,1% от най- богатите домакинства притежават само 5% от общото състояние.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *