Израелската армия се подготвя за атака на извънземни

240215_164015_16987_2Представете си неизвестни светлини в нощното небе, кацащи извънземни кораби, жителите на планетата се крият в убежища,  а съществуването на човешката раса е в опасност. Кой ще се бори срещу  нахлуването на вражески извънземни форми на живот? Разбира се, израелските въоръжени сили!

В борбата срещу врага от космоса израелските отбранителни сили са провели редица тестове с  компютърната програма „Офек“, разработена за да разрушава компютъризираните системи на извънземни кораби, пише  The Jerusalem Post.

„Участниците в ученията  ежедневно работят  по оперативните програми за израелските военновъздушни сили,“ – пояснява  командирът на отдела за разработки  подполковник Мейр.

Самата цел на упражнението е да се докаже още веднъж важността на поддържането на най-високо ниво на киберотбраната, а формата на ученията е адаптирана към така нареченото  „поколението Y“. Например, участниците били  помолени да проникнат в  система за защита, като същевременно е било необходимо да се съберат от „космически кораб“ максимален обем  информация.

„Искахме войниците да разберат важността на съхраняването на информацията във ВВС, “ – каза ръководителят на киберотдела на армията майор Гил.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *