Лерин Гарсия: Аз дойдох от един паралелен свят

ja_pri2Мнозина си спомнят филма на Брет Ратнър „The Family Man“, чийто главен герой (изигран от Никълъс Кейдж) изведнъж се събужда в един свят, където има друга работа, друга къща, други приятели. Той дори има семейство и деца, които  никога не е виждал преди. Испанката Лерин Гарсия казва тъжно, че никой не разбира героя на филма толкова добре, колкото  тя. Защото с  нея се случва същото.

Къде съм?

Рано сутринта през  юли 2008 г. 41-годишната  испанка  се събужда в своето и в същото време чуждо легло: спалното бельо е с други цветове. Лерин не би обърнала внимание на това, но малки несъответствия буквално и бъркат в очите:  пижамата не е тази, с която  си е легнала, гардеробът не е съвсем на мястото си, вместо обичайния часовник на нощното шкафче стои непознат будилник. Някои познати неща въобще били изчезнали.

И това не е всичко. Компанията и била същата, а позицията,  на която Лерин работи пак била същата, само че  отделът се „преместил“ в друго крило. Връщайки се у дома, Лерин намира в кухнята си приятел,  с когото  отдавна се е разделила. Мъжът,   сякаш нищо не се е случило,  приготвял вечеря за двама и се държал така, сякаш никога не са се разделяли.

Не е чудно, че жената изпада в  истерия. Веднага пристига сестра и. Но това не успокоява обстановката. Белегът на рамото на сестра и от  операция  отсъствал.  „Какъв белег, каква операция „- пита сестра и. Оказва се, че за Лерин не само настоящето е различно,  но и  миналото.

Жената се обърнала към лекарите и си направила   всички възможни тестове за алкохол, наркотици, лекарства, но нищо такова нямало в кръвта и. Психиатърът се опитал да обясни случилото се  като отговор на организма и към стреса. „Какъв стрес?! Имах всичко,  беше просто страхотно! Работа, приятели, любовник – и изведнъж всичко някъде изчезна“.

Наетите  детективи търсят човека, с когото Лерин живяла последните месеци преди странния инцидент. Жената се надявала да възстанови  връзката с любовника си. Дори ако той я е забравил или не е знаел, може би, любовта ще избухне отново? Уви, в този свят нейният любим не съществувал. В апартамента му  живеели съвсем други хора,  на телефонното обаждане отговорил непознат мъжки глас, родителите му имали други деца.

Аз живея в чужд свят

След 5 месеца Лерин се примирява със случая  и вече не мисли, че всичко това е  глупава измислица или конспирация. Тя се запознава с „новото си минало“ и седем години се опитва да живее в новата реалност.

„Аз наистина искам, но вече не очаквам да се върна  в своя свят. Не се опитвам никого да убеждавам, че миналият ми живот не такъв, какъвто те си го  представят. Много за мен тук е познато, но е чуждо. Аз просто свикнах с това . Често си мисля за моята близначка, втората Лерин Гарсия, с която си разменихме местата. Надявам се, че има сили да понесе целият  този ужас, и тя, като мен, да свикне с чуждия  свят. Всъщност нямаме избор, нали? „

Related Posts

2 thoughts on “Лерин Гарсия: Аз дойдох от един паралелен свят

  1. Хм..доста често си мисля, че сънищата ми ме прехвърлят поне за няколко часа в един друг свят, където живее друго мое аз. Един живот нощем.. съвсем друг денем. Но това описано в статията е още по-интересно! :)

  2. Прилича на раздвояване на личността, макар че не вярвам в това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *