Молеща се пред храм свиня укрепи вярата на китайците в прераждането

praseВ китайската блогосфера бурно се обсъжда инцидента със свиня, застанала в дълбок поклон пред будистки храм.

Както съобщи  китайското издание „Wenzhou dushibao“,  на 22 февруари, четвъртия ден на китайската Нова година, до един от храмовете в село Zhejiang , провинция Tantou,  дошла свиня, свила предните си крака и дълго стояла така  пред храма, без да реагира на подвикванията  на минувачите.

Много от посетителите на храма заснели „молещото се“ животно.

Някои блогъри изразиха съмнение, че свинята  някакви проблеми с предните крака. Тогава журналисти намерили собственика на свинята –  Хуанг, който казал, че тя е напълно здрава и не е боледувала. Според него, този ден  от фермата избягали три свине, сред които и тази. Той намерил бегълците след няколко часа, а вечерта ги закарал в  кланицата.

Само ден по-късно Хуанг научил, че неговата свиня се е  „молила“ до храма. Той казал, че съжалява, че я е пратил за клане, а ако знаел  за това преди, щял да я  остави у дома.

Някои блогъри дори смятат, че смъртта на свинята е награда за молитвата и, смятайки, че по този начин тя е получила шанс да се прероди възможно най-бързо в човек, защото само в човешко тяло може да се занимава с духовно усъвършенстване и да излезе от цикъла на прераждания.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *