Налаганите от ЕС задължения и катастрофалните последици за живота на хората

226390940Реалностите на нашата страна прекрасно  демонстрират последиците от капиталистическата  интеграция в Европейския съюз. През последните  десетилетия бяха унищожени хиляди работни места и бе реализиран демонтаж на производствения сектор: затварянето на много компании доведе  до спад на производството, а субсидиите нанесоха удар върху  рибарството и селското стопанство.

Тези политики стопираха развитието на страната. И резултатът е очевиден: икономическа рецесия и социален упадък. Противно на това, което мнозина смятат, в резултат на европейската интеграция Португалия повече изгуби, отколкото придоби, и дори и фондовете на ЕС не са в състояние да компенсират тези загуби.

Икономическият и валутният съюз, споразумението за фискална стабилност, икономическото управление и банковия съюз на ЕС, само влошават условията на живот на хората, да не говорим за факта, че тези институции са инструменти на безочлива намеса в независимостта и суверенитета на държавите.

За Съвета на Европейския съюз и за  големия бизнес животът на хората няма никакво значение. За тях е важно да продължат източването на държавни средства под предлог стабилизиране на бюджета, за да трупат богатства за сметка на обедняването на обикновените работници. За съжаление, ситуацията в страната ни е идеален пример.

Провежданите през  последните години програми за  стабилност и растеж,  „Пактът за нападението на тройката“ и диктата на Европейския съюз , затрудниха  достъпа до основни права и свободи и доведоха нашата страна до безпрецедентни нива на безработица и бедност – според наличните данни, между 2009 г. и 2013 г. бедността се е увеличила с 45%, така че под линията на бедност са  повече от 800 000 португалци.

Сега вниманието на всички  е обърнато към Гърция. Последните събития показват скандална намеса във вътрешните работи на страната, изнудване и натиск на гръцкия народ. Това са същите шантаж и изнудване, които наблюдавахме  по време на изборите в Гърция,  и с които бяха направени опити да се повлияе на свободния избор на гръцкия народ.

Това отношение разкрива истинската същност на Европейския съюз, който действа в услуга на едрия капитал. Използват се всички възможни средства за да се ограничи независимостта на европейците, като се  принуждават да се подчиняват на директивите и изгодите за големия бизнес.

Всеки път става все по-ясно, че само скъсване с тази политика, с насоките, които са в основата на процеса на европейска   капиталистическа интеграция и нейните инструменти (банков и паричен съюз,  Споразумението за фискална стабилност, икономическото управление) ще реши тези проблеми, с които  европейските държави и народи се сблъскват в икономическо и социално отношение.

Все  по-очевидна е необходимостта от преразглеждане на дълга, подготовка за оттегляне на страната от еврозоната и обществен контрол върху банковата дейност, за да се открие възможност за развитие и прогрес чрез алтернативна политика, която би заложила  на апарата за производство,  за обществен контрол над стратегически сектори на икономиката, върху преразпределението на богатството,  справедлива данъчна политика, предоставяне на социални права и утвърждаването на нашата независимост и суверенитет.

As imposi??es da Uni?o Europeia e as consequ?ncias desastrosas na vida dos povos

Related Posts

3 thoughts on “Налаганите от ЕС задължения и катастрофалните последици за живота на хората

  1. Толкова гнусни лъжи , в този сайт не бях срещал. Отвратително. Една некадърна , крадлива сган сътворила ялова икономика не издържала и година на свободна конкуренция, работеща заради привнесения крепостен механизъм наречен жителство и с помощта на бодливи огради и автоматчици за да не избягат робите, пасмина ликвидирала тотално селото и традициите запазили народността ни през вековете, създала уродлива , фалшива слугинска интелигенция днес има претенции да са били потиснати от ЕС. Не им стига ограбването , но им са нужни и измамите и заблудите без , които не могат. Вместо да са осъдени, унизени, изритани в обществото, нагло приписват „достойнствата “ си на тези , които могат да ни дадат последен шанс. Гнусотия . Пълна гнусотия , както са били винаги.

    1. Tолкова да си гнусен и продажен, че си за парламента. Колко ти плащат за да лъжеш? Или не излизаш по улиците, не пътуваш из страната?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *