Обама разказа за ролята на САЩ при смяната на властта в Украйна

ObamaАмериканският президент Барак Обама заяви, че САЩ са посредничили при смяната на властта в Украйна. Това лидерът на САЩ е заявил в интервю за Си Ен Ен, думите му цитира InoTV.

„Путин взе това решение по отношение на Крим и Украйна не защото имаше някаква велика стратегия, а защото в действителност беше хванат неподготвен от протестите на Майдана, както и бягството на Янукович, след като ние станахме посредник при прехода на властта в Украйна „- отбеляза Обама.

След присъединяването на Крим към Русия САЩ искаха Москва да понесе все по- тежки загуби, каза президентът на САЩ. Той обеща да продължи да подкрепя Украйна и в същото време да увеличи натиска върху Русия. Обама каза, че политиката на санкции е доказала своята ефективност.

Американският президент отхвърли възможността за военен конфликт между САЩ и Русия, но отбеляза, че Вашингтон ще се стреми към укрепване на силите на НАТО в Източна Европа.

Обама многократно е заявявал намерението си да продължи натиска върху Москва. На 28 януари той обсъди положението в Украйна с германския канцлер Ангела Меркел. Страните се споразумяха за предоставянето на финансова помощ на Киев.

На 24 януари американският вицепрезидент Джо Байдън обеща на президента на Украйна Петро Порошенко да се наложат още по- строги антируски санкции.

Related Posts

One thought on “Обама разказа за ролята на САЩ при смяната на властта в Украйна

  1. На края може да останат само С А Щ и Германия да „санкционират“ Русия! Турция не ги бръсне за слива,Гърция и тя Испания се ориентирва на там.Страните от Б Р И К С, те изобщо Канада по изтекли данни и тя се кани да си дистанцира от санкциите.Нещо тези санкции взеха да смърдят! Всичко е игра на нерви между Обама и Путин!Но се отразява много лошо на нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *