От Косово са избягали 10 процента от жителите

ko(3)Масовото преселение създава несигурност в  Косово, защото от там са избягали десет процента от жителите, пише вестник „Бота Сот“ в текст, озаглавен „Катастрофално преселение, загуба на работна, икономическа и военна сила“.

Политическият анализатор Бахри Цани по повод масовото преселение на албанците заяви, че те са разочаровани, а са похарчили много пари, след което вече нямат какво да губят, а с такива хора трябва да се внимава, предава ТАНЮГ.

Феноменът с масовото напускане на Косово отслабва всяка сфера в живота на страната и представлява потенциална опасност за загуба на доверие в способността за създаване на държава, както и  загуба на доверие в политическите субекти.

Също така, такова масово изселване ще се отрази негативно и на безопасността на страната, с  оглед на това, че сега е общоизвестно, че 10 процента от населението на Косово е напуснало страната, предаде вестник „Бота Сот“.

Related Posts

One thought on “От Косово са избягали 10 процента от жителите

  1. От България са емигрирали повече от 20 процента от населението. Почти от всяко семейство има човек, който работи в чужбина.Отделно цели семейства са напуснали страната без намерение да се завърнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *