Тенисист без ръце дава уроци по мъжество (видео)

tenisЕгипетският тенисист Ibrahim Hamato … няма ръце. Неговата любов към тениса на маса е толкова фантастично силна, че дори и след като още в детска възраст загубва ръцете си (нещастен случай), Ибрахим се научава да играе без тях. Днес, единственият на Земята тенисист без ръце, владее хилката, като я държи … с уста.

През 2014 г. Международната федерация по тенис на маса кани уникалния спортист да вземе участие в Световното първенство в Токио. Там Hamato мери сили срещу най-добрите тенисисти на планетата. Ако говорим за силата на духа, в света има само няколко човека като Ибрахим.

Той загубва ръцете си на десет години, но страстта към тениса на маса подтиква момчето към това, че след три години започва да играе отново. Ибрахим се опитва да държи хилката под мишницата си, но не успява. Тогава тийнейджърът започва да търси други възможности и най-накрая постига успех.

Hamato признава, че в живота си има две постижения: любимата, просто обожавана от него жена, която за Ибрахим е всичко, и, разбира се, тениса на маса.

Ибрахим се надява, че неговият пример ще помогне на много хора да разберат, че ако се движат неумолимо към целта си (без значение за какво), няма нищо невъзможно!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *