За какво говори серията от мистериозни смъртни случаи на влиятелни банкери

mm_skyscraper-0-1280-0-1024В своята творба „Хенри VI» Шекспир  пише:  „трябва да се убият всички адвокати“, за да се изчисти правната система.

След като започна поредната финансова криза много хора започнаха да вярват, че съвременният свят ще е по-добър без банкери. Наскоро почина още един  много добре познат представител на световните финансови акули. Неговата загадъчна смърт е 74 -та поред, като се започне от януари 2013 година.

Често това се маскира като самоубийство – жертвата скача от високата сграда, в която  работи. Много от тях са сътрудници  на JP Morgan или сродни агенции.

Не може просто да си затворим очите за нарастващия брой смъртни случаи в редиците на инвестиционни банкери, без значение какви престъпления са извършили. И това, което изглеждаше невъзможно вчера – е истина  днес.

Според най-добрите умове в  миналото Земята е плоска. Но Магелан през 1517 г. заявява: „Църквата казва, че  Земята е плоска, но аз знам, че тя е кръгла, видях сянката и на Луната, така че  сега повече вярвам в тази сянка, отколкото в църквата.“ И сега семейство  Кенеди вече няма никакво съмнение, че Лий Харви Осуалд ??не е действал сам.

От началото на 2013 г. сред световните теоретици на конспирацията се появяват все повече слухове, тъй като броят на предполагаемите самоубийства успя да скочи от 36 на 74.

Например, 42-годишният изпълнителен директор на Citigroup Sean Miller е намерен  с прерязано гърло във ваната си. Оръжието на убийството никога не е намерено. Един месец по-късно, през ноември 2014 г., 47-годишен търговец от Manhattan Vertical Group се хвърля под влака. През юни 2013 г. президентът и главен изпълнителен директор на Rockefeller and Co.умира от огнестрелна рана.

Оръжието е намерено в близост до мястото на престъплението. Както можете да видите, тези хора не са се спасили въпреки милионите в портфейлите си. Р.  Рокфелер попълва списъка с  мистериозни смъртни случаи на 66 години. Специалистът от IT отдела, който е работил в JP Morgan, Richard Gravina,  също заминава за оня свят при много мистериозни обстоятелства.

Според информацията от  януари 2013 г. в редица  статии в списание Fortune, такива самоубийства са се случвали и по време на Голямата депресия, както и  по време на  финансовата криза от  2008 г. На фона на очевидните прилики на смъртта на жертвите, се предполага, че това е дело на подражател.

По-късно, като се твърди в съобщения на RT,  Центърът  за контрол и превенция на заболяванията акцентира  върху по-голямата склонност на банкерите да се самоубиват, в сравнение с всяка друга професия, с изключение на инженери и учени. А  след това роднините и на   руските банкери започват измират по мистериозен начин:  дъщерята на бизнесмена Игор Aртаманов е била намерена мъртва в училище в Лондон, където учи.

Четвъртият  в списъка на самоубилите се банкери ABN Amro Крис Ван  Ииген е само на 42 г. Неговата приятелка – известна хърватска актриса, певица и модел говори за него като за един много весел човек със  завидна репутация. Смъртта на шефа на чуждестранната фондова бора на банка  Australia в Лондон   Майкъл Фланаган е третата поредна от началото на 2014 година.

Съществуват две основни гледни точки по този въпрос,  обсъждани в интернет. Първата е, че Германия се е обърнала към Федералния резерв, за да си възвърне златото, което е там от  Втората световна война.

Федералният резерв  често дава назаем този благороден метал с мотива, че никой няма да поиска  едновременно връщане на такава сума. Както се посочва в докладите на Bloomberg, Германия все още не е предприела решителни действия, но подчертава  доверието си в американските партньори, които обещават  да върнат златото през 2020 г.

Правителството на Меркел  заяви, че „американците се грижат за нашето злато.“ Но реалността е такава, че германското злато отдавна го няма в касите на Федералния резерв, и всеки, който се съмнява в това, заминава за оня свят при мистериозни обстоятелства.

Втората гледна точка се основава на факта, че високочестотната автоматизирана търговия – това е измама. Броят на електроните  търговски операции е толкова голям, че е невъзможно да се хвърли светлина върху това, което се случва. Отново: всеки, който има информация или подозрения по тази линия – умира.

В този случай, просто не забравяйте вица: колко  теоретици на световната конспирацията са необходими за да се замени една крушка? Отговорът е: никой не  знае, тъй като правителството всичко укрива.

http://www.smh.com.au/comment/speculation-rife-over-financial-industrys-rising-death-rate-20150131-132ltm.html

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *