Астрономи записаха сигнали от обитаема планета

26643E2A00000578-2983202-The_Gliese_581d_planet_is
Астрономи смятат, че мистериозните сигнали,  преди това заглушавани от звездите,  идват от планета,  идентична на нашата Земя. Става дума за  планетата, наречена Gliese 581d, на  която има  всички условия за възникване и поддържане на живот. На повърхността и преобладават планини, а по размери  е два пъти по-голяма от  Земята.

„Съществуването на Gliese 581d е важно, защото това е първата планета, подобна на Земята, открита в обитаемата зона на своята звезда,“  заяви водещият автор на проучването доктор Guillem Anglada-Escude.

Първите сигнали от планетата са открити през 2010 г., но досега бяха поставяни под въпрос, и приемани за  шум от далечни звезди. Сега учените казват, че предишните проучвания са базирани на „неадекватен анализ на данните,“ и че сигналите от Gliese 581d  наистина съществуват.

Миналата година служители от Университета на Пенсилвания заявиха, че източниците на сигналите  е просто игра на светлината заради магнитни изблици на планетата Gliese 581d  и нейната спътница Gliese 581 g,  които ги отразяват от  своята звезда, разположена на разстояние 22 светлинни години от Земята.

Но  въз основа на ново проучване, проведено от изследователи в Queen Mary University в Лондон, и в университета в Хертфордшир, и с използване на по-точен модел, основан на съществуващите данни, е  отхвърлена външна намеса.

Related Posts

One thought on “Астрономи записаха сигнали от обитаема планета

  1. Всичко е една измама и въртене в кръг.
    Всички хора знаят, че извънземните ги има си комуникират с нас, обаче напук на това учените „не знаят“ за това :))))
    Ама че са учени, а :)))
    От Аресибо е пратено радио съобщение към извънземните
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BE%D1%82_%D0%90%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B1%D0%BE
    Но те не са ни отговорили с радио сигнал, а с житен кръг
    Житните кръгове е програмата на далечна цивилизация с цел комуникация
    Ето отговора им
    http://www.bibliotecapleyades.net/circulos_cultivos/esp_circuloscultivos12.htm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *