Едно твърде необичайно самоубийство

bigТози инцидент се случва през пролетта на 1994 година. Младият американец Роналд Oпус решил да се самоубие. В предсмъртната си бележка пише , че той, Роналд, предприема тази стъпка поради финансови затруднения и липса на разбиране от страна на родителите.

След написването на това писмо г-н Oпус се качва на перваза на прозореца и скача от деветия етаж. Той едва ли щял да направи това, ако знаел, че работилите този ден в къщата миячи на прозорци опънали на седмия етаж предпазна мрежа. Така, прелитайки два етажа, Oпус просто би паднал върху еластичната мрежа с намокрени гащи, но напълно жив. Ала съдбата се намесва фантастично. Направо фатално лош късмет!

Когато Роналд профучава покрай прозореца на осмия етаж, в главата му попада заряд от пушка, изстрелян от живеещият на осмия етаж. Докато полицията изваждa трупа от мрежата и установява самоличността на починалия, с почти изцяло отнесена от изстрела в главата, детективите решили, че стрелецът трябва да бъде обвинен в непредумишлено убийство. В края на краищата, ако не той не бил стрелял, Роналд щеше да оцелее след падане на решетка.

Освен това разследването разкрива нови факти. Оказва се, че старецът стрелял по жена си, но не я уцелил и изстрелът попаднал в прозореца. Значи, просветнало на детективите, трябва да се коригира обвинението – към непредумишленото убийство да се добави и опит за убийство (съпругата му). Просто в моменти на гняв и караници с жена си, той винаги хващал незаредената пушка и правел „контролен изстрел“ – плашил съпругата си като натискал спусъка. Това в семейството било като ритуал. Според двамата съпрузи пушката винаги висяла окачена на стената и никой никога не я зареждал. Следователно, в съответствие със законодателството на САЩ, обвинението в непредумишлено убийство сега лежи върху онзи, който тайно е заредил пушката.

Кой? Изяснявайки, че свободно да влиза в стаята на двамата съпрузи можел само техния син, полицейските детективи се свързали с неговия приятел си и открили много интересни неща. Знаейки, че баща му често заплашва майка му с висящата на стената пушка, синът тайно я зарежда, надявайки се, че при първия скандал той ще стреля по майка му, и ще влезе в затвора. Само че през последните няколко седмици, двойката живеела  изненадващо спокойно, с което неимоверно натъжили провалилият се отмъстител. Къде живее това копеле?

„Как къде? – изненадал се старецът. Синът ми живее на горния етаж … “
Да, търсеният син се оказал самият … Роналд Oпус! Той заредил пушката, и когато опитът му не успял, в отчаяние скочил от прозореца. И бил застрелян от патрона, който сам заредил. От своя баща, който искал да прати в затвора. Самоубийството станало, макар и не така, както искал Oпус …

Въпреки, че цялата история прилича на измислица, тя действително е факт.

Related Posts

One thought on “Едно твърде необичайно самоубийство

  1. Тя действително не е ! И е твърде лесно да се провери и да се знае!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *