Ходорковски анонсира свалянето на Путин

hodor-300x200Михаил Ходорковски направи ярко  изявление по адрес на президента на Русия Владимир Путин.

„Руският президент не е тази личност, която ще бъде в състояние в трудна ситуация за страната да взема  правилните решения. Той е „голият цар“, който ще заведе със необмислените си решения  огромната  страна към бедността и разрухaта, и това ще накара  много водещи политици да се борят за „трона“ в Москва. „

Ходорковски освен това смята, че западните страни трябва да се сближат с  противниците на режима на Путин, които са в Руската федерация и заедно да очакват  „края на ерата на сегашния президент.“

„В близко бъдеще, когато дойде моментът на падането от власт  на Путин, опозицията ще трябва да се организира нова система от връзки, а времето за осъществяване на тези процеси ще е  много малко“, – казва бившият руски милиардер Ходорковски.

„Путин не е силна личност, той е по-скоро като един  гол цар“ – добавя той. Ходорковски е убеден, че военните действия на територията на Донбас, може да продължат, тъй като организация на мир, в плановете на руския президент няма.

Той също така предполага, че преходният период след падането на сегашното правителство в Русия ще бъде дълъг и много болезнен.

„Основната цел на Путин не е Донбас, той се нуждае от международно признание и той решава  по-глобални проблеми на територията на Украйна. Той смята, че Съединените щати ще влязат в дискусия с него за възраждането на стария ред, който включва разделяне на света на сфери на влияние „- казва Ходорковски.

Източник:  pеterburger

Related Posts

One thought on “Ходорковски анонсира свалянето на Путин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *