Медици от Великобритания избягаха в Сирия, за да се присъединят към ИД

idГрупа  студенти по медицина, които е трябвало да преминат от Судан в Турция, в действителност, са отишли в Сирия, за да стигнат до  територията, контролирана от „Ислямската държава“.

Преди това тези данни за бягството на деветимата медици бяха потвърдени от  член на турския парламент. Смята се, че студентите са преминали турско-сирийската граница преди около седмица

Студентите, които са на около 20 години, са  деца на судански имигранти, родени и отгледани в Обединеното кралство, но обучени по медицина в   Хартум. Смята се, че това е мястото, където те са се радикализирали.

Според кореспондента на Би Би Си, петима млади мъже и четири момичета са отишли да работят в район,  контролирана от  „Ислямска държава“. Според съобщенията към   тяхната група са се присъединили и  няколко студенти, граждани на Канада и Съединените американски щати, също със  судански произход.

Известно е, че преди две години, една от студентките е  шокирала своите приятели, като се е преоблякла от  дънки и маратонки във фередже.

Related Posts

One thought on “Медици от Великобритания избягаха в Сирия, за да се присъединят към ИД

  1. Ако написаното е наистина вярно, то или там плащат изключително добре, или всички са така отвратени от мащабните несправедливости в света, че са готови на всичко за да променят света. Да реализират един по-справедлив нов свят. Възможно е ИД да е бялата лястовица на справедливостта и новата религия, новите технологии и нов свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *