Необичайно явление в крематориум на Санкт Петербург

ska

Един обикновен работен ден през 1996 г.,  когато много хора са на работа, по телевизията в Санкт Петербург тече интересно предаване. Медици от един научен институт показват интересен експеримент, заснет с камера.

Той се провежда в крематориум. На главата на мъртвец, който  лежи  в ковчег и е подготвен за кремиране, прикрепили  датчици на енцефалограф. Това устройство записва електрическата активност  на мозъка.

У  жив човек по енцефалограмата  – запис на различни мозъчни ритми,  може да се оцени функционалното състояние на мозъка за откриване на промени, предизвикани от тумори, травма, съдови  и възпалителни заболявания.

Естествено устройството „мълчало“ – човекът  бил мъртъв вече четвърти ден. Ковчегът бил поставен върху специален ескалатор, водещ до електрическата пещ за кремация …

Покойникът бавно  се насочвал към горящата пещ. Енцефалографът продължавал да  мълчи. Но секунда преди да влезе в огъня, писецът на  устройството   трепнал и  започнал да рисува графики!

Просто невероятно: мозъкът на мъртвеца започнал  да функционира! Нещо повече, той подавал  същите сигнали като у много  уплашен жив човек. Починалият  вероятно „не искал“ да бъде изгорен!

Изследователите  обещали да направят научен  коментар в следващото предаване, но такова никога не  се появява…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *