Почеркът може да докаже прераждането

pic-22-03-2015-1823451Да докаже истинността на факта на прераждането е успял специалистът  по криминология Викрам Рада Сингх Чаохан,  учен от Пенджаб, за което той  разказал на конференция на криминалисти в Индия.

Викрам Чаохан  разследвал необичаен случай: дете, което някога живяло и загинало в окръг Джаландхар, „се преродило“ в тялото на друго дете,   живеещо в селски район. Криминологът провел сравнителен анализ на почерка на починалото и сега живеещото момче и доказал тяхната  идентичност.

Шестгодишният Таранджит Сингх, роден в бедно селско семейство,  постоянно разказвал на роднините си за събитията, случили се в миналото му.  Още на две години уверявал родителите си, че не е техен син. Детето казало, че преди името му било Сатнам Синх, баща му се казвал Джит Сингх, и те живели в село Чакчела.

Той казал също, че бил ударен от моторен скутер. В този момент държал две книги, които се напоили с кръв, и 30 рупии. Когато запитали за това майката на починалото дете, тя през сълзи потвърдила тези думи. Книгите и парите жената все още пази  в паметта на загинали си син.

Криминологът сравнил почерците на шестгодишният  Taранджит  Сингх и загиналия  Сатнам Сингх  от старите му училищни тетрадки. Почерците били идентични, различавала се само мускулната координация, което е разбираемо: Taранджит  едва наскоро се научил да пише.

Викрам Чаохам казва  следната: ако душата на един човек се пресели  в тялото на друг, с нея заедно се преместват и  начина на мислене и начина на писане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *