Погне ли те късметът – мърдане няма

2486086414По, меко казано, удивителен начин, млад мъж от Ново село – Пловдивско, спечели 100 хиляди лева от националната лотария. Преди това обаче е трябвало да преживее истинска драма.

Яшар Исмет Яшар – на 26 години, преди няколко дни отишъл до селската поща заедно със съпругата си Стойка – на 17 години. Решават да си купят билети от моментната национална лотария.
Стойка удря право в десетката. Падат й се 10 хиляди лева. Сума, която би отпуснала нервите на 90 на сто от жителите на България. Но понеже хал хабер си нямала от правилата на лотарията взела, че изтъркала и полето, на което пише „Не изтривай“. Това автоматично прави билета й невалиден.

Десет хиляди лева се изпаряват в небитието. Всеки на нейно място би се скъсал от яд. Разбира се, това се отнася и за нея – тя си знае какво е преживяла. Ужасно е да ти кацне птичето на късмета на рамото, а ти да го прогониш по този нелеп начин. Но мрачните емоции не продължили дълго.

За утеха семейството си взело друг билет. И тогава… лъснала печалба от цели 100 хиляди лева! Сума, която ако се използва разумно, наистина може да промени към по-добро качеството на живот на повечето от нас. Стойка и досега казва: Изгубихме ги тези 10 хиляди, но после добавя, че ако не беше тази грешка, най-вероятно е нямало да спечелят 100-те хиляди.

Това е: погне ли те твоя си късмет – мърдане няма. Ти го пъдиш, той те заобикаля и пак каца на рамото ти.

На 25 март екипът на шоуто на Захари засне късметлията Яшар. Очаква се през следващата седмица най-късно до десетина дни, Нова телевизия да завърти рекламата с него. До тогава младото семейство трябва да си открие банкова сметка, за да може да си получи парите.

Не си мислете, че този текст е скрита реклама на телевизионната лотария. Той е разказ за това, че май наистина за всеки е отреден негов си, личен късмет, че този късмет чака притаен и невидим за очите ни най-сгодния момент. И се явява пред този, на който му е дошъл редът. И все пак трябва и човекът съзнателно или подсъзнателно да е тръгнал към него.

Вече почти седмица цяло Ново село продължава да преживява тази история. Приказните детайли в нея се понесоха като легенда в околните села и близките малки градчета. Щастливата случка още се преразказва в най-малки подробности. И всички са усмихнати докато я изговарят или слушат, често – за н-ти пореден път.

Автор: Елена Ангелова : http://snaiper-bg.net

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *