Поредната операция на Джоли предвещава нов „моден бум“

djolyБританският вестник The Daily Mail задава  въпроса: трябва ли да се очаква нова вълна от поддали  се на „ефекта Анджелина Джоли?“ Защото  след като май 2013 г.  тя призна, че си е направила  операция за премахване на гърдите, това и създаде  голяма  популярност сред много жени, които започнаха да си правят операции „като Джоли.“

И сега, когато актрисата призна, че заради високия риск от рак  наскоро са и отстранени и  яйчниците, авторите на статията твърдят, че това може да доведе до нов „бум“. Експертите подчертават, че решението на всяка жена да се подложи  на тази процедура трябва да бъде „крайна мярка“, защото след това  няма да може да  има деца, а  тялото и го очакват  възрастови промени,  причинени от измененията в хормоналните нива и менопаузата. Подобно на Джоли.

От друга страна, някои организации, свързани с пропагандата на борба с рака, отбелязват приноса на  Джоли  в това дело, тъй като тя не се страхува да каже на света за него и да покаже своя пример.

„Тя играе ключова роля в привличане на вниманието към рака на яйчниците и  мутацията на гена  BRCA“, – пише в своето изявление Target Ovarian Cancer, отбелязвайки в същото време, че жените, които са били подложени на операция за отстраняване на яйчниците, са заплашени от  сериозни физически и психологически последствия.

 

Бел. ред. Дано не се окаже, че някоя от роднините на Джоли е имала онкологично заболяване на мозъка…..

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *