При варикоза помага ябълков оцет

varikЯбълковият оцет при разширени вени (варикоза) има приложение главно като народен лек, но ефективността му също така се признава и от официалната медицина.

Разширените вени са неприятно, но доста често срещано заболяване. Непрекъснато транспортирайки кръв от долу нагоре, борейки се с тежки натоварвания, вените с възрастта вече не могат да справят със задачите си. А работа, при която по цял ден трябва да се стои на крака, носене на високи токчета и неправилни обувки,  само изострят и без това неприятния процес. Образуват се грозни възли, кожата изтънява.

Обикновено като единствен начин за справяне с разширени вени официалната медицина определя хирургическата намеса. Но това се отнася само за прогресиращи и крайни стадии на болестта. Какво да се прави ако разширените вени са се появили сега? Народната медицина има свой отговор.

Ябълков оцет се използва при разширени вени за да се подобри състоянието им, за отстраняване на отоци и предотвратяване на възникването на възли.

Полезните свойства на ябълковия оцет

Ползите от ябълковия оцет са в уникалния му химичен състав и в положително въздействие върху кръвоносната система. Натуралният ябълков оцет е един вид концентрат от хранителни вещества. Той включва ретинол (витамин А), витамините В и С.

Освен това в ябълковия оцет може да се намерят голям брой ежедневно необходими за човека минерали и микроелементи. Той съдържа желязо, калий, калций, флуор, магнезий, силиций, фосфор, както и много други компоненти.

Лимонената киселина, млечната киселина и други киселини, както и ферменти, които се съдържат в това вещество, имат благотворен ефект върху организма. Такъв богат състав позволява да се използвате този вид оцет, дори вътрешно – макар и силно разреден.

Полезните свойства на ябълковия оцет:

Укрепва стените на кръвоносните съдове, те стават по-еластични.
Премахва отоците.
Подобрява състоянието и тонуса на кожата, нейния цвят.
Кожата става чиста, изчезват пигментните петна и стрии.

Освен това ябълковият оцет се използва за профилактика на кожни заболявания – той е ефективен срещу гъбички, лишеи, обриви, пигментация.

Related Posts

One thought on “При варикоза помага ябълков оцет

  1. Хора, какъв ябълков оцет ? Проблема се решава хирургически и забравяш. остава само спомена от страшни и грозни сбръкчани вени и сини кръвоизливи с отоци. Ставаш, като нов. Имах го проблема и толкова години вече не мога да повярвам как се отървах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *