Путин е решил да се оттегли от Донбас

putin Русия постепенно ще се оттегля от конфликта в източната част на Украйна във връзка с негативното влияние на западните санкции върху руската икономика.

Това заяви в ефира на „Радио Ехото на Москва“ руският политически журналист, политолог, обществен деец и главен редактор на «The New Times» Евгения Aлбац.

„Решението за Донбас е прието. Руската страна тихо ще се оттегля от там. И тук възниква въпросът, какво ще се случи с тези хора в Донбас, които са между чука и наковалнята, които не са нужни на никой, и как те ще оцелеят в среда, където има проблеми с доставките на хуманитарна помощ, а в действителност няма храна. Аз наистина не разбирам, „- заяви експертът.

Според Aлбац Кремъл по всички възможни начини ще се опитва да избегне по-нататъшни санкции.

„Руските власти най-накрая са започнали да разбират, че санкциите са не само сериозни, а се оказали много сериозни. И нов кръг от санкции – просто не е ясно как руската икономика  вече може да устои на  нещо, „- каза журналистът.

Главният редактор на «The New Times» отбеляза, че руските власти се опитват чрез държавния секретар на САЩ Джон Кери да убедят президента Барак Обама да свали поне част от санкциите срещу руския банков сектор.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви по-рано, че решението за даване на автономия на Донецки и Лугански регион трябва да вземе украинският народ. Лавров също така каза, че Порошенко е най-добрият шанс, който има в момента Украйна.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *