Следи от „извънземна“ ДНК в човешкия геном пак поставят под съмнение теорията на Дарвин

1-DNA-Prometheus

Изследователи от университета в Кеймбридж са направили откритие, което може да хвърли светлина върху това как се е зародил животът на нашата планета. Те са открили следи от „чужда“ ДНК – 145 гени, които могат да опровергаят една от „свещените крави“ в  света на науката – теорията за еволюцията на Дарвин.

Това последно откритие  много е заинтересувало  тези, които се занимават с  произхода на гръцката митология: по-специално по отношение на историята на Прометей, който откраднал огъня от боговете и го предал  на хората. Този мит, между другото, е в основата на фантастичния филм „Прометей“, в който се говори за произхода на нашия вид, и как преди стотици хиляди години някакъв „древен астронавт“ идва на Земята, за да посее на нея „семената на живота“.

Ето какво казва след премиерата режисьорът  Ридли Скот за  HollywoodReporter:

„И НАСА и Ватикана са съгласни с това , че от математическа гледна точка за човечеството  би било почти невъзможно да стигне на етапа на развитие, на който е сега,  без помощ „отвън“.
2

Пещерни рисунки в храма на Сети,  на които са изобразени хеликоптер и други въздухоплавателни средства, Абидос, Египет

VigilantCitizen се опитва да обясни в  религиозен  контекст теорията за „древните астронавти“:

„Привържениците на теорията за „древни астронавти“ обясняват, че в много древни религиозни текстове се споменават посещения от космоса. Така например в две книги от Библията (Битие и Книгата на Енох) се говори  за съществуването на земя  на гиганти,  наречени исполини:

„1. Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери,
2.  Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.
3. И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години.
4. В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже. (Битие 6: 1-4)“

И сега учените са открили в човешкия геном 145 „чужди“ гени – тези, тези, които не сме наследили от нашите предци.

Изследователите казват, че ние сме получили най-важните „чужди“ гени от микроорганизми, намиращи се  на Земята в древни времена.

Това откритие коренно променя конвенционалното виждане за еволюцията, което е изградено изцяло върху прехвърлянето на гени по линия на  предците, което  все още е в ход.

В едно изследване, публикувано в научното списание GenomeBiology, основното внимание е съсредоточено върху  проблемите на хоризонталния генен трансфер – между организмите, които живеят в една и съща среда.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *