Ципрас се отметна: Темата за репарации за престъпленията на „Третия райх“ е затворена

0,,18335316_303,00Гърция вече не иска от Германия  репарации за престъпленията и вредите, причинени по време на Втората световна война. Това в  понеделник, 23-ти януари , заяви ръководителят на гръцкото правителство Алексис Ципрас след среща в Берлин с германския канцлер Ангела Меркел. „За никакви материални претенции не става дума“ – така АФП цитира Ципрас.

Според гръцкия премиер, темата за репарациите  е несъвместима с опита за преодоляване на финансовата криза на европейско ниво. Днешна  Германия „няма нищо общо с Германия по време на“ Третия райх „, заради които е пролята много кръв“, каза Ципрас.

Германският канцлер, от своя страна, изрази надежда за доверително сътрудничество с Гърция.

„Бихме искали да видим икономически силна Гърция с развиваща се икономика“ – цитира Меркел агенция ДПА. Тя също така отбеляза, че не е против създаването на банка за развитие в подкрепа на страната, но за конкретни е обещания засега не става дума. Решенията за предоставяне на допълнителна финансова помощ на Гърция трябва да бъдат взети в рамките на Еврогрупата, подчерта Меркел.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “Ципрас се отметна: Темата за репарации за престъпленията на „Третия райх“ е затворена”

Comments are closed.