Десетки хиляди германци протестираха срещу бъдещата зона за свободна търговия със САЩ

0,,18391622_303,00Германските граждани протестираха срещу плановете за създаване на трансатлантическа зона за свободна търговия между ЕС и САЩ.

В цяла  Германия се проведха протести срещу плановете за създаване на трансатлантическа зона за свободна търговия (TTIP) между ЕС и САЩ. В събота , 18 април, в  страната се проведоха над 230 демонстрации и други акции, в които участваха десетки хиляди човека, противопоставящи се  на споразумението между Вашингтон и Брюксел, съобщи Дойче   Веле.

Само в Мюнхен в демонстрацията участваха  не по-малко от 15 000 души, заяви говорителят на организацията на антиглобалистите  Attac Deutschland –  Frauke  Distelrath.

В  Щутгарт се проведе демонстрация на велосипедисти, а  в някои градове, по-специално в Neu-Ulm и Аугсбург, се движеха колони с  трактори.

Представителят на фракцията на „зелените“ в Бундестага К. Drоge определи масовите протести като доказателство за нарастващото недоволство във връзка с плановете за сключване на TTIP.

„Европейската комисия и германското правителство трябва да осъзнаят, че е необходимо да приемат сериозно такъв широк обществен алианс“ – цитира Droege AFP.

Надписът на трактора в Аугсбург: „TTIP унищожи земеделските стопани

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *