Как лук в чорапите може да промени живота ви

ukНа пръв поглед изглежда, че това решение е твърде елементарно … но то работи! В традиционната китайска медицина има концепция за „меридиани“ – това са  канали, по които циркулира в тялото  енергията Ци. В акупунктурата  точно същите тези меридиани се стимулират, макар и външните. Има и вътрешни. И тъй като тези меридиани са  свързани с някои вътрешни органи, те могат да бъдат използвани за лечение на заболявания.

luk2
На стъпалата на човек има  около 7000 нервни окончания, които са свързани,  според китайската теория, с всички вътрешни органи. Но има един проблем – енергията, която се изпраща чрез тези меридиани става пасивна, защото хората в днешно време постоянно се носят обувки. Ето защо меридианите трябва правилно да се стимулират и най-добрият начин за това е или да се „заземят“, чрез стоене на голата земя с боси крака, или с използване на … обикновен  лук.

След това  китайските лечители препоръчват да се нареже лука като салам (можете да използвате и  чесън), да се сложат филийки лук в дебели чорапи и да се обуят така, че да прилепнат плътно към краката. И така се спи цяла нощ. В допълнение към стимулиране на меридианите за по-добро преминаване на енергията ци в уморения черен дроб, тази процедура убива микроби и бактерии по повърхността на кожата, а  фосфорната киселина прониква в кръвния поток и помага да се изчисти.

 
Ползите от този метод:

1. Вие ще  изчистите кръвта си. Това прави съдържащата се в лука фосфорна киселина.

2. Всички вредни бактерии и микроби се унищожават безмилостно.

3. Краката ви вече няма да издават неприятна миризма.

Related Posts

One thought on “Как лук в чорапите може да промени живота ви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *