Какви заболявания лекува сланината

slaninaЗнаете ли, че сланината  има лечебни свойства? Това са  6  полезни рецепти от народната  медицина, в които се използва сланина:

При  болки в ставите

Болната става се намазва вечерта с  разтопена сланина с малко количество мед – отгоре се поставя хартия за  компреси и се покрива с вълнен плат.

За увеличаване на подвижността на ставите

Смесете 100 г свинска мазнина и 1 супена лъжица сол, втрийте в болните ставите, след което поставете отгоре загряваща превръзка.

При  зъбобол

Малък резен сланина се почиства от солта и се прилага  към венеца и болния  зъб в продължение на половин час. Болка постепенно ще затихне.

При  мастит

Парче стара сланина се налага върху възпалената област, като се фиксира със самозалепваща се лента. Отгоре се поставя затопляща превръзка.

При напукване на петите

Смесват се 100 г безсолна свинска сланина, 1 сурово яйце, 100 г оцет. Съхранявайте сместа на  тъмно място, като периодично я разбърквате до разтваряне на сланината  и яйцето. На болната  пета се поставя  памучен тампон, напоен с този мехлем. Тампонът се покрива с топъл чорап  и се оставя  цяла нощ, на сутринта  изплакнете с топла вода. Курсът на лечение е  5 дни.

При брадавици

Свинска мас се смесва със счукан чесън (2: 1). Сместа се налага върху брадавицата, и се фиксира здраво с превръзка. Тази процедура продължава, докато брадавицата изчезне.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *