Какво се случва в сърцето на Големия Магеланов облак

The_tumultuous_heart_of_the_Large_Magellanic_Cloud_node_full_image_2Учените   показаха какво се случва в сърцето на Големия Магеланов облак.  Съвместен екип от учени от Европейската космическа агенция (ESA) и американската космическа агенция NASA заснеха   централната част на галактиката Голям Магеланов облак с два мощни телескопа : Spitzer и Herschel.

В резултат на тези наблюдения се получи голямо изображение на  сърцето на галактиката Голям Магеланов облак, където се случват много бурни събития, които могат да бъдат проследени на  снимката по-горе:

С  червеникав и оранжев цвят на снимката е показан един доста студен газ. В допълнение в централната част на галактиката се  крие  голяма част от галактически  прах и звезди.  Синкавите цветове показват участъци с интензивно образуване на нови звезди.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.