Какво щеше да се случи със Земята ако изчезнат хората

originalСлед 2 денонощия: В рамките на 48 часа след изчезването на хората, метрото ще бъде наводнено…

След 7: Доставката на гориво за аварийни генератори, които охлаждат ядрени и атомни реактори, ще се прекрати.

1 година: На  планетата ще оцелеят повече от 10 милиона птици, като в същото време комуникационните кули ще паднат, антените ще се изключат, а  високоволтовите кабели ще изстинат. Градовете ще бъдат запълнени с животни.

3 години: Поради липса на топлина газовите тръби в по-студените региони ще се взривят. Изтичане на газ от тези тръби ще предизвика пожари. След една или две зими заради липса на топлина ще изчезнат хлебарките.

10 години: Покривите на много къщи ще бъдат унищожени вследствие на корозия, поради течове  и химични реакции между елементите.

20 години: Всички железни колони напълно ще корозират.  Южна и Северна Америка отново ще се обединят, тъй като Панамския канал ще се запълни и ще изчезне.

100 години: Живялата преди един век популация от  500 хиляди слонове ще се увеличи 20 пъти. Популациите  на дребните хищници, като например лисици, ще са   на ръба на изчезването поради появата на нов конкурент: домашната котка.

35 000 години: Някои вещества, които са замърсявали  околната среда по време на  съществуването на човека, най-накрая ще бъдат погълнати от природата. Но за да се отърве от други съединения, като например кадмий, природата ще се нуждае от още 75 хиляди години.

2 000 000 години: Може би  някои животни в процеса на еволюцията ще се научат да разлагат  пластмасовите  продукти и да се  хранят с тях.

3 милиарда години:  На Земята все още ще има живот, но във вид, който ние не можем дори да си представим.
Вечност: Останките на комуникационните устройства, като спътници, ще продължават да пътуват в Космоса, като единствената следа от човешкото съществуване.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *