Люлката на цивилизацията – видео

2

Може ли на нашата планета да са съществували високоразвити цивилизации – преди десетки и дори стотици хиляди години? Защото  според стандартната версия, първата държава възниква в Близкия изток в шестото хилядолетие преди Христа.  Последните  хипотези на  учените, преобръщат обичайната картина на света в специално разследване:

Ако древни цивилизации неведнъж са постигнали високи нива на развитие, защо хората отново и отново трябва да започват всичко отначало? Къде са изчезнали жителите на древните могъщи държави?

В древния свят легендата за Хиперборея, която се е намирала на континента Aрктида, в близост до Северния полюс – се е възприемала като надеждна историческа информация. Били са известни и много подробности за живота на самите хиперборейци –  например те не са яли месо, а само плодове, мед и зърнени култури.

Устни легенди и древни писания разказват, че в миналото хората вече са добивали полезни изкопаеми, създавали са  мощни оръжия, вдигали са се в небето с „летящи колесници …“  Но защо представителите на  древни цивилизации така и не са намерили начин да оцелеят след земните катаклизми и да опазят своите  постижения …

Може би в древни времена хората са се научили да преодоляват  космическите разстояния, като са осъществили това, което съвременната цивилизация  само се опитва да постигне …

На дъното  на Средиземно море, на разстояние 54 морски мили от бреговете на Кипър е намерена  потъналата Атлантида. Такова изявление през 2004 г. бе  направено от изследователя от САЩ Робърт Сармаст.

От тогава, под негово ръководство, са  организирани  изследователски експедиции. Група учени  използват най-новото оборудване. С него са открити предмети, които, според Сармаст,  са не друго, а  оцелелите сгради на древната Атлантида.

Дали американската подводна  експедиция е успяла  да открие легендарния изгубен остров? Може би той е люлката на цивилизацията?

Само преди няколко десетилетия да се извърши  подобна подводна операция би било невъзможно. Само модерен  гигантски сонар, използвайки акустично излъчване би позволил да се  открият скритите  под дебел слой  дълбоководни обекти – многокилометрови стени и дълбоки ровове.

Известия че Атлантида най-сетне е намерена, идват от цял ??свят идват почти всяка година. Учените се отнасят към  такива новини със скептицизъм. Но този път теорията  се потвърждава от данните,  получени в хода на скъпа подводна експедиция.

Но каква е тази цивилизация? И кога  тя е потънала? Сармаст казва, че неговият екип е открил остров, който практически напълно се покрива с  описанията на Атлантида,  оставени от  древногръцкия философ Платон. Има повече от 60 съвпадения.

Известно е, че самият Платон научил за загиналата  напреднала цивилизация от работите  на атинския политик Солон, който е живял  два века преди него. А той  по време на пътуване до Египет с очите си е  видял най-древния папирус – документ, съдържащ подробна информация за Атлантида. Египетският  папирус се  пази от върховните жреци там.

Сармаст: „Цивилизацията се е зародила в  Средиземноморието. И всички тези истории за богове и свръхчовеци, дошли от други светове,   верни или не – са се появили в този регион. Потопът в древния свят също е започнал в Средиземно море, следователно, най-вероятно това се дължи на факта, че се е отворил Гибралтарския проток. И когато водата  запълва отново  Средиземно море, островът е потънал. “

Възможно е  в древния свят потъналата развита  цивилизация да са я наричали не Атлантида, а  по някакъв друг начин. Но и до ден днешен е запазено древногръцкото име на острова. И точно това име е карало  учените от различни страни да търсят изгубения континент на дъното на Атлантическия океан. Според Робърт Сармаст това  е фалшива следа.
1
Неговата група създава триизмерни модели на наводнените региони. Aтлантида може да е била  много голяма държава дори и по съвременните стандарти. В южната част на острова, в подножието на планината, се е простирала долина. Именно в тази област са се  намирали градовете на атлантите, включително и знаменитата им столица.

Вижте и този интересен късометражен филм (на руски):

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *