Международни обмени по програма Еразъм – 3-та част

Статията е продължение на Международни младежки обмени по Erasmus plus – 2 част – Държави където представих държавите с най-много проекти и някои от особеностите на тези държави.

Сърбия – на близо е пътува се сравнително бързо – автобус или влак. Само с лична карта. Цените са малко по-високи, обменния курс на гарата е много добър. Езика е много сходен, но е по-добре да говорите на английски по съвет на приятелка живееща в Белград, по-лесно ще се разберете.
Сърбите са много близки по характер с българите :) , както до някъде и Хърватите, но те са по на запад. :)

Сърбия – много малко проекти – поради това че не са в ЕС.

Кипър – Много горещо, не вали дъжд, обикновено се каца на летището в Лимасол и от там се взима транспорт до града където е обмена. Има бързи совалки-бусчета до столицата Никозия и други главни градове на острова. Адски скъпо е. Питейна вода само от шишета.

Там дъжд не вали повече от 6-7 дни в годината, водата от чешмата е преработена морска вода и не е подходяща за пиене. В Кипър има много българи, така че можете да попаднете на българин и в някой хотел и в някой ресторант и да си говорите на български и да ви дадат информация за много неща.

Съответно водата в шишетата е на нормална цена. Ако пътувате с нискотаривна авиокомпания, можете да получите много полезна информация от българи докато си чакате shuttle-автобусчето.

Подгответе се с много добра информация за транспорта, защото там кипърци трудно ще ви упътят.

Продължение във следващата статия

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *