NASA до 2025 г. ще представи доказателства за извънземен живот

20131403020626На завършилата на 7 април конференция, посветена на научни изследвания и търсене на извънземни, главният специалист на NASA Елън Стофан заяви: „Мисля, че ние ще имаме сериозни доказателства за съществуването на извънземен живот в рамките на едно десетилетие, а безусловни доказателства може да се появят след 20-30 години.“

Според Ройтерс това изявление изпреварва прогнозите на руски учени за откриването на извънземен живот към 2031 г.

„Сега ние знаем къде да се съсредоточим. Сега ние знаем точно как да решим въпроса. В повечето случаи ние вече имаме необходимата технология, както и конкретен план за действие. Няма никакво съмнение, че ние сме на прав път „, – добави той.

Бившият астронавт и заместник-ръководител на НАСА Джон Грюнсфелд също е оптимист. Той прогнозира, че доказателства за съществуването на извънземен живот в Слънчевата система или извън нея ще бъдат открити за относително кратък период от време.

Най-скорошните открития на НАСА потвърждават, че Млечният път и Слънчевата система имат сходни условия, в които могат да съществуват живи организми, като убедително доказателство за възможното наличие на извънземен живот.

Например, течна вода има на спътника на Сатурн – Енцелад и под ледените обвивки на луните на Юпитер Ганимед и Европа.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *