Обир в стил „Бандата на Оушън“ е най-големият в историята на Великобритания

Vaults-hatton-garden-435265

Грабеж в стила на холивудския филм „Бандата на Оушън“, може да е най-големият в историята на Великобритания, пише Daily Star. Крадците са успели да откраднат бижута на стойност  100 милиона лири.

Според съобщнията,  през великденския уикенд , грабителите  изкопали тунел и стигнали до хранилището  Hatton Garden Safe Deposit Ltd, разположено в прочутия бижутерски район  в Лондон. Преди това те изключили алармата. Едва  във вторник сутринта дошлите на  работа служители открили кражбата.

Престъпниците задигнали пари в брой и редки диаманти, които са принадлежали на изключително богат  бижутер. Предполага се, че крадците са отворили 300 сейфа.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.