Главата на руския програмист Валери Спиридонов ще бъде присадена на ново тяло (видео)

2759995600000578-3029376-Mr_Spiridonov_says_he_has_been_talking_through_and_planning_the_-a-29_1428448313589Руският програмист Валери Спиридонов от гр. Владимир , на когото предстои първата в света  трансплантация на глава, разказа в ексклузивно интервю за телевизионния канал „Звезда“, как се е решил на  подобен експеримент.

Според Валери, той просто няма избор – или да се съгласи с експеримента, или не, и да стигне в  състоянието  на Стивън Хокинг.

„Аз трябва да го направя, защото нямам много избор. Моето решение е окончателно и не планирам да го преосмислям, „- каза Спиридонов.

Той също така заяви, че той е готов на всичко.

„Това е проривен експеримент. Това е еквивалентно на полета на Гагарин. Обективно аз не разполагат с необходимите средства за да платя, но  съм готов да се предоставя на науката „, – каза Спиридонов.

30-годишният Спиридонов страда от рядко заболяване  – спинална мускулна атрофия, при  която мускулите на тялото му атрофират, като се засягат и  невроните на гръбначния мозък – в резултат човек  напълно се обездвижва. Заболяването се счита за нелечимо. Той ще бъде първият експериментален пациент по присаждане на  глава. Операцията ще  проведе  италианският лекар Sergio Kanavero.

 

Повече по темата:

Италиански хирург ще направи през 2017 г. първата в света трансплантация на човешка глава

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *